Over Dorien

(Foto Tessa Wiegerinck)

Enthousiasme, verbindingen leggen, kijken hoe het wel kan. Dat is mijn natuur. Van jongsaf aan al ben ik ondernemend.

van ToDo naar TaDa dat is in één zin mijn bedrijf, en mijn manier van werken.

In de Achterhoek waar ik opgroeide kregen de meisjes handwerkles, en de jongens mochten naar handvaardigheid…Hoe zo mag ik niet leren figuurzagen of solderen? Iedereen die wil mag mee doen toch?!

Flash back dertig jaar geleden. Na een ongeval met blijvend letsel krijg ik te horen “Meisje, stop met school, je kan een uitkering aanvragen”  Maar ik wil meedoen, van betekenis zijn.  Zoals ik dat bij de meeste mensen zie, met of zonder beperking.

De opleiding heb ik afgemaakt en nog 2 HBO diploma’s er achteraan. “Een activiteit is een middel om een doel te bereiken”. Zo werk ik sindsdien en vanaf 2011 full time als zelfstandig sociaal ondernemer.

Met plezier werk ik met mensen en organisaties die met licht, lef en liefde op weg zijn naar een inclusieve samenleving.

Hoe?  met betrokkenen zelf 

Vaak is het een kwestie van DurvenDoen. Als DOErien ben ik je partner voor interactieve workshops, co-creatiesessies en trajecten.

Mensen zijn welkom bij de activiteiten die ik organiseer zoals de stilteochtenden, ‘lichtvoetig stappen maken’ workshops en retreats.

Met een zeer beperkt aantal deelnemers ga ik individuele trajecten aan – voorwaarde is dat we een gedeelde visie en klik hebben. De mix van ontmoeting en online contact is onwaarschijnlijk sterk.

Ja, ik hou van van samen spelen en samen werken, van een balans in work & play, van zinvol en met plezier bezig zijn.

Zo werk ik ook samen met mijn opdrachtgevers.  Teams die gaan voor ‘minder vergaderen, meer doen’ of ‘anders netwerken’ . Organisaties waar ik meerwaarde lever als sparring partner voor de directie. Stichtingen en coöperaties waar ik projecten voor ontwikkel en begeleid.

Ik doe veel, hou van afwisseling en zelf programma’s ontwikkelen en begeleiden, gericht op empowerment / inclusie.

Lef, licht en liefde 

Door in balans te doen waar ik van houd blijf ik vol energie en van betekenis.  Een aantal dagen per week buitenshuis aan de slag,  programma’s (door)ontwikkelen en ook ruimte voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling.

Ik geniet van m’n wekelijkse saunarondes met dip in natuurwater.  De maandelijkse jamsessies contactimprovisatie.  De schoolvakanties hou ik vrij voor ons gezin & huizenruilen. En is het voorjaar, 10C, schemerig en miezerig weer? Dan ben ik buiten! Honderden padden help ik dan met oversteken van bos naar ven.

Zin in energie en beweging?  Bel of mail voor een walk & talk!

06 291 37268  dorientepas @ gmail.com