Ervaringen


Anne
voelt zich opgewekt.

11 mei 2016 · 

”Een steentje…een rimpeling in het water…cirkels worden groter”

Aangezien ik nog vol energie zit dankzij deze avond met Dorien te Pas heb ik besloten een stukje te schrijven.

Ik was vanavond op een plek waar ik écht mijn steentje kon bijdragen. Laat ik vertellen welke plek dit was en hoe ik er ben gekomen. In september ontmoette ik Dorien tijdens creatieve workshopdagen ‘Van Binnen naar Buiten’. Ik had mijzelf op dat moment wel eens beter gevoeld en mede dankzij haar liefde, enthousiasme en vertrouwen ben ik beter in mijn vel gaan zitten. De laatste maandagmiddag baalden we zo dat we elkaar niet meer zouden zien en daarom bedachten we met Saar en Petra om zelf een nieuw project te beginnen. Iedereen wil tenslotte een steentje bijdragen aan een mooiere wereld…”steentje bijdragen”…werd de naam van ons nieuwe project!

Vanavond was de eerste keer dat ik samen met Dorien zou ervaren wat ons idee zou brengen. Ons hart maakt sprongetjes wanneer we echte (harts)verbindingen maken en mensen in hun kracht zetten. Om 19 uur spraken we af bij de daklozenopvang in Nijmegen. Ik voelde mijzelf direct welkom door de fijne begeleiders. We kregen een kopje thee, gingen aan tafel zitten en stelden ons voor. Dorien haalde een schaal vol edelsteentjes tevoorschijn. Een aantal reacties: ‘Deze spaarde ik vroeger ook.’ ‘Dit is een tijgeroog en staat voor kracht’. ‘Mijn moeder heeft een hele vitrinekast vol. Ik app haar wel even dat ze daar een foto van maakt.’ ‘Mag ik er écht eentje hebben?’ ‘Ja dat mag!’ Daarna volgden mooie gesprekken bijvoorbeeld met een man die ooit 400 kilometer liep in 12 dagen, vele talen sprak (Fins tot Hongaars) en vroeger boten bouwde. Zijn dochter heette Pippi. Ook wel bekend van de spreuk “ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan”. Wij waren benieuwd naar het steentje wat hij bijdroeg. Plots (ondanks een griep) zag ik lichtjes in zijn ogen. Trots haalde hij zijn vuur-jongleerstokken tevoorschijn en vertelde dat hij hier een centje mee verdiende. Een andere man maakte tekeningen met diepgaande betekenissen. Onderwerpen als aura’s, yoga, mediteren en wat positieve gedachten met jezelf en je omgeving doen, kwamen ter tafel. De avond eindige met de man die vroeger boten bouwde en Dorien in een lotushouding. Respect!

Wat mij het meeste zal bijblijven is de openheid en dankbaarheid van de mensen voor onze aanwezigheid. Er simpelweg ‘zijn’ met volle aandacht, is voldoende. Iedereen kan in zijn leven verdwaald raken, ervaringsdeskundige, maar het voelt zo goed om er voor iemand te kunnen zijn, al is het maar het klein steentje wat je bijdraagt.

Ik ben dankbaar <3

Toen we naar buiten liepen zei Dorien stralend: ‘Dít is impact maken! Mensen voelen zich écht gezien en gehoord.’ Wordt vervolgd.

Welk steentje draag jij bij?